POTPISANI UGOVORI Dodijeljena poljoprivredna poticajna sredstava u Općini Orašje

Poljoprivreda vijesti

Potpisani su Ugovori o dodjeli poticajnih sredstava poljoprivrednicima u Općini Orašje za 2018. godinu s izabranim korisnicima za što će iz općinskog proračuna biti izdvojeno malo manje od 32. tisuće maraka.

“Odluku o dodjeli poticaja u poljoprivredi donijelo je Općinsko vijeće Orašje, za koju su osigurana sredstva u ovogodišnjem proračunu i ista ide u realizaciju narednog tjedna. Njome su obuhvaćeni manji poljoprivredni proizvođači koji ne mogu ostvariti poticaje iz Federacije i Županije Posavske, tako da Općina ovom odlukom u svojim mogućnostima ide u smjeru potpore onih proizvođača koji ne mogu povući poticaje s viših razina”, istaknuo je načelnik Stanko Vincetić prilikom potpisivanja.

Najviše korisnika, njih 17, ostvarilo je poticaj za nabavku višegodišnje difuzne folije za pokrivanje plastenika, sedam korisnika dobit će novac za nabavku opreme za pčelarstvo, a po dva korisnika ostvarilo je investicijske potpore za nabavku opreme za preradu voća i povrća, zatim nabavku ekstrudera za soju, nabavku opreme za modernizaciju postojećih farmskih objekata, nabavku uređaja za zaštitu bilja u plasteničkoj proizvodnji povrća i izgradnji sustava za navodnjavanje u voćarskoj proizvodnji.

Jedan korisnik zadovoljio je kriterije za izgradnju sustava protugradnih mreža u voćnjacima i jedan za izgradnju sustava za navodnjavanje u povrtlarskoj proizvodnji “na otvorenom”.

poslovni-global.ba / Općina Orašje

Odgovori