Potpisivanjem sporazuma konkretizirana poslovna suradnja HEP-a i EPHZHB-e

BiH vijesti

Izvrsna dugogodišnja suradnju između Hrvatske elektroprivrede (HEP-a) i JP Elektroprivreda hrvatske zajednice Herceg Bosne (EPHZHB-a) nastavljena je potpisivanjem Sporazuma o poslovnoj suradnji između ta dva poduzeća u Zagrebu.

Sporazum su potpisali predsjednik Uprave HEP-a Perica Jukić i generalni direktor EPHZHB-a Marinko Gilja, priopćili su iz Elektroprivrede HZ HB.

Tim se sporazumom poboljšava i povećava suradnja, podiže poslovna učinkovitosti obje tvrtke. Poduzeća će poslovno surađivati u realizaciji infrastrukturnih projekata iz područja energetike u cilju podizanja kapaciteta i standarda postojećih i novih energetskih kapaciteta, učinkovitijeg funkcioniranja nacionalnih tržišta i javnih usluga, poticanja energetske učinkovitosti, a posebno zaštite okoliša.

Ove će tvrtkem, prema Sporazum, zajednički realizirati projekte izgradnje obnovljivih izvora energije s fokusom na hidroelektrane, vjetroelektrane i sunčane elektrane kao i suradnju na CHE Čapljina. Isto tako, surađivat će pri kupoprodaji električne energije i pomoćnih usluga sustava na regionalnom tržištu, a nastavit će daljnji razvoj i suradnju na provedbi programske aplikacije Billing. U razvoju i planiranju distribucijske mreže uvođenjem novih naprednih brojila razmijenit će iskustva i znanja, stoji u priopćenju.

poslovni-global.ba / Foto: Igor Nobilo

Odgovori