Potpisivanjem sporazuma u zajedničku misiju zaštite zdravlja stanovništva BiH

BiH vijesti

Danas su u Mostaru potpisani sporazumi o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji Agencije za sigurnost hrane BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i Agencije za antidopinšku kontrolu BiH.

Potpisivanjem ovih sporazuma omogućeno je unaprjeđenje suradnje triju institucija Bosne i Hercegovine koje svojim radom i specifičnim odgovornostima dijele misiju zaštite zdravlja stanovništva Bosne i Hercegovine.

Ugovore su potpisali dr. Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH, primarijus mr. Nataša Grubiša, ravnateljica Agencije za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine i dr. sc. Nikola Čiča, v.d ravnatelj Agencije za antidoping kontrolu BiH.

“Zbog suvremenog načina života povezanost hrane, farmakologije i prehrane sportaša sve više dolazi do izražaja te je stoga vrlo važno da regulatori za ova područja imaju što bolju povezanost i suradnju. Vjerujemo da potpisivanje Sporazuma o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji može biti temelj za daljnji razvoj međusobne institucionalne suradnje i planiranje zajedničkih aktivnosti ovih državnih institucija”, rekao je prilikom potpisivanja sporazuma dr. sc. Džemil Hajrić, direktor Agencije za sigurnost hrane BiH.

Sporazumima o znanstveno-istraživačkoj i stručnoj suradnji državnih agencija nadležnih za sigurnost hrane, lijekova i medicinskih proizvoda te antidopinšku kontrolu, između ostalog, predviđeni su zajednički znanstveno-istraživački projekti i istraživanja, kao i razmjena njihovih rezultata, zajednički organiziranje tematskih predavanja iz sva tri područja rada i međusobno obrazovanje znanstvenog i stručnog kadra.

poslovni-global.ba

Odgovori