Potpora uspostavi zračne veze između Mostara i Turske

BiH vijesti

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić razgovarao je danas u prostorijama turskog konzulata u Mostaru s Ayse Selcan Sanli, generalnom konzulicom Republike Turske u Mostaru.

Bilo je riječi o održavanju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar – 2016. koji se održava od 12. do 16. travnja u Mostaru, gdje će se predstaviti izlagači iz 24 zemlje, a zemlja partner je Republika Turska, čiji su gospodarstvenici godinama prisutni na mostarskoj gospodarskoj izložbi, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, u utorak 12. travnja, očekuje se dolazak visokih izaslanstva iz Turske i zemalja susjedstva, a gradonačelnik Bešlić u razgovoru s generalnom konzulicom Selcan izrazio je želju da Grad Mostar na sajamsku manifestaciju kao i Večernjakov pečat, koji se održava 11. travnja, pozove i gradonačelnike Istanbula i Kayseria i pokrajine Anadolija.

Generalna je konzulica obećala svoju potporu tim aktivnostima koje vode nastavku i proširenjem dosadašnje dobre suradnje između Mostara i njezine zemlje. Selcan je izrazila želju i zamolila gradonačelnika Bešlića za potporu u uspostavi zračne veze putem Turkish Airlinesa između Mostar i Turske.

Bešlić ju je upoznao kako je već ranije s visokim turskim dužnosnicima razgovarao na tu temu te da je svakako i interes Mostara da se to što prije dogodi, a za početak bilo bi dobro da to budu niskotarifni letovi, te da je Grad spreman dati potporu, koja je u njegovoj domeni i mogućnosti.

Gradonačelnik Bešlić je, zahvalivši se na susretu i dosadašnjoj suradnji, izrazio generalnoj konzulici sućut u povodu terorističkog napada u Ankari, u kojem je smrtno stradalo 95 osoba i ozlijeđeno njih 246, dodavši kako nema nikakvog opravdanja za takav grozan napad na ljude koji su prosvjedovali za mir.

poslovni-global.ba

Odgovori