POZITIVAN PRIMJER Teniske mreže za grand slamove prave u Kozarcu!

BiH vijesti

Reklamne mreže za opremanje teniskih terena diljem svijeta, proizvode se u Bosni i Hercegovini. Čak i one na terenima na Roland Garrosu, šivali su radnici iz Kozarca. Tvornica mreža i jedara nastala je zahvaljujući Enesu Kahrimanoviću, koji je doveo strane investitore, da bi tvornicama oživio svoju lokalnu zajednicu, objavio je N1.

“Hoću svojoj kući i želim pomoći svojim susjedima”, moto je ovog Kozarčanina.

Od 92. godine radio je u Austriji. Matičnu tvrtku uvjerio je da zbog jeftine radne snage investira u Bosnu i Hercegovinu.

– Ako idemo u Bosnu, idemo tamo odakle sam ja. Ja se hoću vratiti svojoj kući i kod svoje kuće pokušati ljudima, koji su se vratili, a svi smo povratnici ovdje, osigurati egzistenciju”, objašnjava Enes Kahrimanović, direktor Austroneta.

Stalnim zaposlenjem i plaćom iznad prosječne osigurana je egzistencija za 75 radnika.

Emina Hrnjić-Aganjac je medicinski tehničar po zanimanju. Čekanje na posao u struci, rado je zamijenila poslom kontrolora u Austronetu.

– Nisam dugo bila bez posla. Sa 19 sam krenula raditi ovdje, tako da radim već tri godine. Naravno da sam zadovoljna. Da nisam, ne bih radila tu – tvrdi Hrnjić-Aganjac.

Wilson, Nike, Adidas i drugi svjetski brendovi reklamiraju se na mrežama proizvedenim u Kozarcu.

U ovoj hali se šiju mreže za opremanje teniskih terena diljem svijeta. Na ovom stroju su se prije tri godine obrađivale mreže za teniske terene na Roland Garrosu.

Enes Kahrimanović je 2007. uložio obiteljsko zemljište, a vlasnik matične tvrtke iz Austrije blizu 11 milijuna maraka. S pet radnika krenuli su u izradu mreža protiv grada i za obranu od ptica u poljoprivredi. Zatim mreža u građevinarstvu. Sada, sa 70 radnika više, jedini su na Balkanu proizvođači jedara koja su zamjenila tende na luksuznim vilama.

poslovni-global.ba/Anđelka Marković, N1 ba.n1info.com/ (Foto: N1)

 

Odgovori