Poziv vrtićima i školama za organiziranje skupnih posjeta Galeriji Aluminij

BiH vijesti

“Ovdje je svjetlo, rekoh sebi i kročih u Galeriju Aluminij”  zapisao je pokojni pjesnikAdmiral Mahić pri obilasku mostarske umjetničke galerije, čijim je osnivačem i vlasnikom Aluminij d.d. Mostar.

Galerija Aluminij zdušno, već desetljeće i pol, njeguje to poslanje svjetlosti, prosvjećenja, oplemenjivanja ovoga podneblja umjetničkom ponudom visoke kakvoće, u prvomu redu onom likovnom, a potom i književnom, glazbenom… Svoja vrata ne zatvara niti u ljetnomu razdoblju pa su i sada, u obadva galerijska salona, izložena vrhunska ostvarenja čitavoga niza uglednih likovnih imena, djela koja čine galerijski umjetnički fundus, odnosno postav koji je javnosti ponuđen između gostujućih izložbi.

Za besplatno razgledanje i čisti užitak, svakoga radnog dana, u razdoblju od 7 do 20, te subotom od 9 do 14 sati, izložena su djela: Šuteja, Reisera, Trostmanna, Trebotića, Vejzovića, Mucka, de Rivere, Diminića, Jordana, Kožarića, Kuliša, Šimraka, Švaljeka…

Uoči početka nove školske i vrtićke godine, Galerija Aluminij i Aluminij d.d. Mostar koriste prigodu javno pozvati ravnateljstva vrtića, osnovnih i srednjih škola, odnosno nastavnike i profesore likovne umjetnosti koji predaju u tim školama, kako na prostoru Mostara, tako i iz bilo kojega drugog grada i općine, u obilaske izložbenih salona, uz prethodnu najavu posjeta.

“U mnoštvu, najblaže rečeno, dvojbenih izazova i uzora, Aluminij mladima nudi valjano iskustvo susreta s vrhunskom umjetnosti, koji će ih, uvjeren sam, nadograditi kao osobe. Ovaj je poziv na snazi tijekom cijele godine, i svake godine otkako postojimo, u čemu ćemo ustrajati i nadalje. Već polovicom mjeseca rujna, našim sugrađanima nudimo istinsku likovnu senzaciju, samostalnu izložbu slika hrvatskoga ak. slikara Tihomira Lončara, što je i spomenutim mladima, do kojih nam je izrazito stalo, još jedna prigoda za susret s likovnim ostvarenjima koja, nažalost, u našim krajevima i nisu prečesto dostupnima”  prokomentirao je rukovoditelj Galerije Aluminij Darko Juka.

poslovni-global.ba

 

Odgovori