Prag: Degustacija broćanskih vina u domovini piva

Turizam vijesti

„Hercegovina, zemlja sunca i dobrih vina“ naziv je izložbe fotografija koja je, pod pokroviteljstvom Veleposlanstva BiH u Češkoj Republici, a u organizaciji Udruženja Luka Prag, i u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Hercegovina, REDAH,  otvorena u galeriji restorana Luka Lu u Pragu.

BiH puna raznolikosti

Dio od pedesetak izloženih fotografija pejzaža, spomenika kulture, narodnih nošnji i prizora iz svakodnevnog života u hercegovačkim selima, ranije su objavljeni u promotivim turističkim publikacijama Regionalne agencije za razvoj Hercegovine – REDAH, Gastro i Ruralna Hercegovina.

Autori fotografija su Tihomir Crnjac, T.Bubalo, Goran Grubešić, Tomislav Miličević, fra Franjo Mabić. Otvarajući izložbu, veleposlanica BiH u Pragu zahvalila je članovima bh. dijaspore Vesi Doremu, vlasniku galerije i restorana Luka Lu, Mirku Jeličiću, biznismenu te Aliji Avdibegoviću, vlasniku tvrtke Tron iz Teplica na njihovoj spremnosti da financijski podrže organiziranje događaja koji promoviraju prirodne ljepote, gastronomiju i kulturnu raznolikost Bosne i Hercegovine, kao i gostu iz Hercegovine Željku Nakiću, vlasniku vinarije  Čitluk, koji je, ovim povodom, došao u Prag.

Kameno vino

Prije otvaranje izložbe, održana je degustacija vina Vinarije Čitluk, među kojima su Žilavka, Blatina, Kameno vino, Trnjak, kao i promocija hercegovačke gastronomije. Šefica kuhinje restorana Romanca iz Mostara i sljedeća će dva dana pripremati hercegovačke specijalitete u restoranu Luka Lu. Promocija hercegovačke gastronomije i vina u Pragu traje od do 6. prsinca, a izložba će biti otvorena mjesec dana.

poslovni-global/vecernji.ba

(Foto: Detalj s praškog predstavljanja Hercegovine)

Odgovori