Pravilnik o porezu na dohodak u FBiH zamrznut do 3. listopada 2016.

BiH vijesti

Predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća FBiH Edhem Biber danas je potvrdio kako je Pravilnik o porezu na dohodak privremeno stavljen izvan snage.

“Pravilnik je zamrznut, to je informacija koju nam je potvrdila ministrica financija Jelka Milićević, i on će stupiti na snagu 3. listopada 2016”, kazao je Biber.

Odluka je priopćena tijekom izvanredne sjednice Ekonomsko-socijalnog vijeća za teritorij Federacije BiH. Kako je Biber objasnio, dogovoreno je da Ministarstvo financija FBiH izađe u susret poslodavcima, prenosi Klix.

“Poslodavci su izrazili zabrinutost zbog nemogućnosti da jednu takvu odluku primjene u kratkom roku. Mi smo razgovarali, obećano je i sada je to obećanje izvršeno, što je pozitivna stvar”, rekao je Biber.

On je dodao kako se zbog ove odluke ništa posebno neće dogoditi osim što će prihodi u proračunu biti manji u odnosu na ono što je planirano kada se pretpostavljalo da će pravilnik biti na snazi od 15. srpnja.

“Nakon 3. listopada svi poslodavci će morati ispunjavati svoje obveze kako je pravilnikom predviđeno”, zaključio je predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća.

U Službenom listu FBiH broj 52, koji je objavljen u srijedu 6. srpnja, objavljen je i Pravilnik o izmjeni pravilnika o primjeni zakona o porezu na dohodak kojim je smanjen neoporezivi postotak za topli obrok na jedan posto prosječne plaće, a povećana su i druga porezna opterećnja.

poslovni-global.ba

Odgovori