Preduhitrili snijeg: Rekonstruirane regionalne ceste u Županiji Posavskoj

BiH vijesti

Neposredno prije snježnih padalina u Županiji Posavskoj završen je velik dio posla na obnavljanju nekoliko regionalnih cesta novim asfaltnim slojem uz pomoć organizacije UNDP.

– U sklopu rekonstrukcije regionalnih cesta na prostoru Županije Posavske izvedeni su radovi na regionalnoj cesti R464 u dužini od 2.000 metara, mikrolokacija naselje Prud, naselje Gornja Dubica i naselje Novo Selo. Zatim, uspješno su završeni poslovi obnove ceste presvlačenja novim asfaltnim slojem ceste R463 Donja Mahala – Bok na dionici Tolisa – Bok u dužini također 2.000 metara.

Ukupna vrijednost izvedenih radova je 520.000,00 KM od čega je Vlada Županije Posavske izdvojila 220.000,00 KM, a preostali iznos od 300.000,00 KM, sukladno sporazumu između Vlade Županije Posavske i UNDP-a, osigurao je UNDP koji je proveo cijelu proceduru postupka izbora izvođača radova.

Radovi su izvedeni u studenom i prosincu 2015. godine, a sastojali su se od obnavljanja cesta asfaltnim slojem. Veći dio radova je završen tj. kompletni asfaltni radovi na obje regionalne ceste. Preostalo je da se urede bankine zajedno s horizontalnom signalizacijom, kada to vremenske prilike dozvole, izjavio je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić povodom projekta obnavljanja cestovne infrastrukture u Županiji Posavskoj, priopćeno je iz Vlade Županije Posavske.

poslovni-global.ba (Foto: Vlada PŽ)

Odgovori