Premijer Herceg: Gospodarstvo HNŽ-a počiva na prirodnim resursima

BiH vijesti

„Ako pogledamo strukturu ukupne proizvodnje, možemo reći kako se gospodarstvo HNŽ-a dobrim dijelom bazira na prirodnim resursima. Stoga je uspostava učinkovitog sustava održivog upravljanja resursima prioritet u projiciranju budućeg razvitka Županije. S druge strane, tako koncipirano gospodarstvo, u pravilu vrši  veliki pritisak na okoliš, a posebno na prostor i resurse. Stoga će Vlada HNŽ-a u gospodarsku i razvojnu politiku unijeti proaktivan pristup politici zaštite okoliša kao prioritetnoj, razvojnoj i europskoj politici. Također, nastojat ćemo ubrzati proces izrade Prostornoga plana HNŽ-a kojim se reguliraju odnosi u prostoru i daju smjernice za njegovo korištenje i čuvanje uz uvažavanje temeljnih principa humanog održivog razvitka. Za tu nakanu, u Nacrtu Proračuna za 2016. godinu planirano je 90.000 KM“, kazao je jučer dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNŽ, na otvaranju III. Kongresa o katastru u BiH s međunarodnim sudjelovanjem kojeg organizira Geodetsko društvo Herceg Bosne u Mostaru pod visokim pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, predsjedajućeg Predsjedništva BiH, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

U sklopu otvaranja, obilježena je dvadeseta obljetnica djelovanja Društva i dodijeljena  priznanja zaslužnim pojedincima koji su proteklih godina dali značajan doprinos njegovu radu.

Inače, nakana Društva je da na Kongresu, kroz pet radnih sesija, predstavi dvadeset i pet radova, te zainteresiranima omogući uvid u aktualnosti o katastru i zemljišnoj administraciji u BiH i susjedstvu. Osim domaćih stručnjaka iz BiH, okupili su se i predstavnici svih katastarskih i kartografskih agencija iz regije te pojedinih europskih zemalja, objavila je Vlada HNŽ-a.

poslovni-global.ba (Foto: Vlada HNŽ-a)

 

 

Odgovori