Previše ilegalnog oružja: Savjet turistima da izbjegavaju konflikte sa stanovništvom BiH

Turizam vijesti

Nakon strašne tragedije koja se prošlog tjedna dogodila u Beogradu, glavna tema je oružje u balkanskim zemljama, pa je istaknuto da je BiH zemlja s previše ilegalnog oružja.

Na web stranicama mnogobrojnih zemalja, odnosno ministarstava vanjskih poslova, među prvim savjetima turistima je da izbjegavaju sukobe s lokalnim stanovništvom zbog količine oružja koje bh. građani posjeduju.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije savjetuje turistima ove zemlje, koji posjećuju BiH, da se čuvaju mina, ali i da izbjegavaju političke prosvjede.

“Izbjegavajte političke prosvjede i budite svjesni da postoje anti-britanske izjave od strane političara u RS”.

I Amerikanci su skrenuli pozornost na mine, ali i terorizam. Navode kako teroristi “mogu napasti bez ikakvog upozorenja, ciljajući turističke lokacije, javni prijevoz ili shopping centre”. Amerikanci također navode da se turisti, osim mina, trebaju čuvati napuštenih i razrušenih objekata i iste izbjegavati.

Bugarsko ministarstvo vanjskih poslova tako savjetuje svojim građanima koji će posjetiti BiH da “zbog značajne količine neregistriranog oružja koje posjeduju građani BiH izbjegavaju konflikte s lokalnim stanovništvom”.

Ovaj savjet je na prvom mjestu, čak ispred onoga da ne ostavljaju automobile bez nadzora, čak ni na javnim parking mjestima.

poslovni-global.ba

Odgovori