Prijavite se za bespovratna sredstva u proizvodnji jagodičastog voća

BiH vijesti

USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) i Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirali su u Sarajevu informativni sastanak povodom javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za unaprjeđenje konkurentnosti i pristupa tržištima proizvođačima u sektoru jagodičastog voća i sektoru mljekarstva, priopćeno je iz VTKBiH.

Glavni tajnik Vanjskotrgovinske komore BiH Zdravko Marinković zahvalio je USAID/Sweden FARMA II Projektu na realizaciji aktivnosti usmjerenih na jačanje gospodarstva u Bosni i Hercegovini. On je istaknuo da sektor jagodičastog voća i sektor mljekarstva u posljednje vrijeme bilježe značajan rast izvoza i posjeduju značajan potencijal, ali im treba dodatnih sredstava, znanja i tehnologija za unaprjeđenje. Dodao je da bi ova sredstva trebala rezultirati povećanjem produktivnosti, kao i zaposlenosti u ruralnim područjima, dok bi krajnji rezultat trebao biti povećanje izvoza i smanjenje vanjskotrgovinskog debalansa.

Direktorica USAID/Sweden Projekta razvoja tržišne poljoprivrede II Meriha Manojlović navela je da fond projekta iznosi oko šest milijuna KM, te da grantove planiraju davati uglavnom registriranim tvrtkama u privatnom sektoru, dok fizičke osobe neće moći izravno aplicirati. Precizirala je da je maksimalan iznos granta 50.000 dolara, s tim da zahtijevaju sudjelovanje u troškovima od 50 posto.

Javni poziv za aplikante je otvoren do 15. rujna 2016. godine, a više informacija dostupno je na web stranici www.farmabih.ba.

poslovni-global.ba

Odgovori