Program zapošljavanja Roma s biroa

BiH

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje donio je Odluku o usvajanju Programa zapošljavanja Roma u 2015. godini, a Javni poziv za sudjelovanje u Programu bit će objavljen već 7. prosinca na internetskoj stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje (www.fzzz.ba).

Program, za koji je novčana sredstva u iznosu od 313.300 KM osiguralo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, realizira se s ciljem sufinanciranja zapošljavanja i samozapošljavanja Roma s evidencije nezaposlenih u Federaciji BiH, posebno cijeneći njihovu socijalnu, rodnu i drugu osjetljivost, a radi jačanja njihove konkuretnosti na tržištu rada i sprječavanja dugotrajne nezaposlenosti.

Kako ističu iz Federalnog zavoda za zapošljavanje, korisnici Programa su poslodavci registrirani u Federaciji BiH koji redovno izmiruju obveze po osnovi poreza i doprinosa, te poslodavci koji imaju s Poreznom upravom Federacije BiH potpisan Sporazum o odgođenom plaćanju duga po osnovu javnih prihoda, kao i poslodavci na koje se odnosi Zakon o financijskoj konsolidaciji.

poslovni-global.ba

Odgovori