Proizvođači svježeg voća i povrća, prijavite se na radionice!

BiH

Sektor za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine u suradnji sa Switzerland Global Enterprise (švicarski program promocije uvoza u Švicarsku i EU), organizirao je stručno predavanje o temi „Stanje i perspektive proizvodnje maline i drugog perspektivnog jagodičastog voća“, a u sklopu potpore proizvođačima svježeg voća i povrća, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Predavanje je organizirano u Bugojnu, a nazočilo mu je ukupno 77 polaznika koji su predavanje ocijenili jako uspješnim i korisnim.

Raspravljalo se, između ostalog, o trendovima u proizvodnji maline, novim tehnologijama, vrstama maline, problemima s kojima se suočavaju farmeri, izboru sadnog materijala, zakonodavstvu i certifikaciji, plasmanu plodova maline, kretanju cijena maline, itd.

Stručno predavanje o temi „Stanje i perspektive proizvodnje maline i drugog perspektivnog jagodičastog voća“ je šesta po redu radionica u proteklih godinu dana koju je organizirala Vanjskotrgovinska komora BiH. Prethodno su organizirana stručna predavanja u Sarajevu, Tuzli, Bijeljini, Mostaru i Gradišci.

Sektor za edukaciju VTK BiH planira organizaciju stručnih predavanja i radionica za proizvođače svježeg voća i povrća i u 2016. godini.

Za više informacija o ovom projektu, kako ističu iz VTK BiH, svi zainteresirani mogu se obratiti na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba ili pozivom na broj telefona +387 33 566 204.

poslovni-global.ba

 

Odgovori