ProWein 2016: Na vodećem međunarodnom sajmu i vina iz Čitluka, Ljubuškog i Čapljine

Turizam vijesti

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizira zajednički nastup proizvođača vina iz Bosne i Hercegovine na vodećem međunarodnom sajmu vina i jakih alkoholnih pića – ProWein 2016, koji će se održati od 13. do 15. ožujka u njemačkome gradu Düsseldorfu.

Na zajedničkom štandu Bosne i Hercegovine, površine 35 m2, predstavit će se sedam bh. kompanija, i to: Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoča-Čitluk), Vina Zadro d.o.o. (Domanovići- Čapljina), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Vinogradi Nuić (Crnopod-Ljubuški), Vinski podrum Anđelić- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški).

Kompanije iz Bosne i Hercegovine će svoju ponudu predstaviti posjetiteljima sajma, poslovnim partnerima i drugim klijentima, koji su usko vezani za razvoj, trgovinu i promociju ove vrste proizvoda.

Nastup BiH na sajmu „ProWein 2016“ financijski su podržali Vanjskotrgovinska komora BiH i Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Sajam ProWein iz godine u godinu privlači sve više izlagača i posjetitelja, koji ovaj vodeći svjetski sajam koriste za sudjelovanje u prezentaciji široke ponude međunarodne vinske industrije. Osim klasičnih vrhunskih vina, izlažu se i egzotična vina, selekcije, aperitivi i i digestivi. Ponuda je raznolika, kao i sama vinarska industrija. Takođe, u okviru sajma se održavaju prezentacije međunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožđa i vrsti vina, jakih alkoholnih pića, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda, priopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

poslovni-global.ba

Odgovori