Raspodjela sredstava iz Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom

BiH vijesti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike je saopćilo da je Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom raspisao prvi ovogodišnji javni poziv za dodjelu novčane stimulacije za novo zapošljavanje osoba s invaliditetom u 2024. godini.

Tim povodom federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je pozvao poslodavce da se aktivno uključe i iskoriste predviđena sredstva Fonda.

– Ove godine nastojimo pokrenuti poslodavce i osobe s invaliditetom da se uvezuju i međusobno surađuju, a konačni cilj nam je osigurati jednak pristup zapošljavanju osobama s invaliditetom na slobodnom tržištu rada kako bi se ostvarila inkluzija i omogućila samostalnost i dostojanstven život osobama s invaliditetom. Da bismo to postigli neophodna nam je suradnja s poslodavcima kako bi se eliminirale prepreke i osigurala potpora za zapošljavanje osoba s invaliditetom u ozbiljnim kompanijama kod ozbiljnih poslodavaca – kazao je ministar Delić.

Predmet Javnog poziva je raspodjela sredstava Fonda u ukupnom iznosu od 6.000.000 KM za dodjelu novčane stimulacije za novo zapošljavanje i samozapošljavanje osoba s invaliditetom.

Osnovni iznos novčane stimulacije kod zapošljavanja koji se dodjeljuje po jednoj novozaposlenoj osobi s invaliditetom, navodi se u priopćenju Ministarstva, je 12.000 KM, a najveći iznos koji se može dodijeliti po jednoj osobi je 21.600 KM, u ovisnosti od procenta invaliditeta i razdoblja zapošljavanja. Osnovni iznos novčane stimulacije kod samozapošljavanja koji se dodjeljuje osobi s invaliditetom je 15.000 KM, a najveći 18.000 KM, u ovisnosti od procenta invaliditeta.

Javni poziv ostaje otvoren 45 dana zaključno s 12. travnja 2024. godine, a tekst Javnog poziva i obrasci za prijavu mogu se preuzeti na službenoj stranici Fonda https://fond.ba/ i u prostorijama Fonda, ul. Vilsonovo šetalište br. 10, 71000 Sarajevo, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

poslovni-global.ba

Odgovori