REAKCIJA NA PISANJE VIJESTI.BA Sutrašnjica ne pripada retrogradnim snagama

BiH vijesti

Premda nebitnima ne bismo davali na važnosti, osjećamo obvezu javno se očitovati na degutantan medijski istup stranice Vijesti.ba, koja je jučerašnji posjet direktora Aluminija d.d. Mostar Marija Gadžića predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari popratila naslovom Aluminij istjerao nehrvatske radnike – Strujom iz Sarajeva do hrvatskog Aluminija.

S gnušanjem odbacujemo neargumentirane insinuacije iz predmetnoga teksta, zgražajući se nad iskazanim neprofesionalizmom i kaljužom koja na dno vuče ukupno poimanje javnosti o radu medija, zbog čega se oni časni predstavnici novinarske struke godinama već teško bore za zasluženo poštovanje i za njihov prirodni položaj cijenjenoga korektiva društvene zajednice.

Jasno nam je kakov se lobi krije iza ovoga napada, jasno nam je kakovim retrogradnim strukturama smeta povijesni iskorak nove Aluminijeve uprave i zdravo gospodarsko povezivanje snažnih industrijskih i drugih poslovnih subjekata unutar Bosne i Hercegovine, čiji napredak i razvitak godinama sprječavaju podjele koje, između ostalih, i spomenute strukture uporno potiču.

Aluminij će, sa svojih 819 djelatnika (između kojih, kada je već potrebno naglašavati, ima pripadnika svih nacionalnih skupina), kao snažan kolektiv nastaviti bespoštednu borbu za oporavak i siguran uspon na tron bosanskohercegovačkoga i europskoga gospodarstva, jer ga kvaliteta njegove proizvodnje (a nama je to jedinim mjerilom vrjednovanja) tu i smješta.

Aluminijeva je nova uprava, na čelu s direktorom Marijom Gadžićem i izvršnim direktorima Draženom Pandžom i Borisom Vicanom, u iznimno kratkomu razdoblju od svega dva mjeseca, uspješno preokrenula zatečene negativne trendove i postavila čvrste temelje postizanju pozitivnih poslovnih ishoda već tijekom 2017. godine. Zdravomu dijelu društvene zajednice to je radost, a one kojima je to tuga ništa ne će spriječiti u očajničkim napadima. Nas to, zasigurno, ne će maknuti sa zacrtanoga puta, a sutrašnjica ne pripada retrogradnima!

Ovime Aluminij završava svaku daljnju prepisku, a Uprava Društva javno poziva članove Uprave stranice Vijesti.ba na službeni sastanak u prostorijama Aluminija d.d. Mostar, ukoliko ih uistinu zanimaju parametri našega poslovanja i strategija oporavka Hercegovačkoga diva.

poslovni-global.ba

Odgovori