RIJEKA Konzum se ispričava zbog salmonele u “ćevapčićima s teletinom”

Svijet vijesti

Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izvijestilo je da je u uzorku mesnog pripravka “ćevapčići s teletinom”, s rokom valjanosti do 12. studenog, utvrđena prisutnost salmonele.

Uzorak je uzet 10. studenog u jednom maloprodajnom objektu Konzuma u Rijeci, koji je registriran pod evidencijskim brojem R-6720 pri Upravi za veterinarstvo i sigurnost hrane za obavljanje djelatnosti prodaje i rasijecanja mesa, mljevenje mesa na zahtjev kupca i proizvodnju mesnih pripravaka.

Analiza je dovršena 16. studenog u Hrvatskom veterinarskom institutu – Veterinarski zavod Rijeka, kada pripravci proizvedeni u navedenom objektu više nisu bili u prodaji zbog isteka roka valjanosti. Ćevapčići su proizvedeni 10. studenog, i to ukupno 32,5 kg.

Konzum je poslao priopćenje u kojemu se ispričava svim kupcima i moli ih da Konzumu radi mjera predostrožnosti vrate proizvod ako ga još posjeduju u bilo kojem obliku, bez obzira na istek roka. Nismo zaprimili informacije potrošača da je bilo tko imao ikakvih problema nakon konzumacije proizvoda kupljenih u prodavaoinici Osječka 71 u Rijeci.

Obavještavamo vas da su istog trenutka poduzete i sve dodatne mjere u cijeloj maloprodajnoj mreži kako bi se potvrdilo da je riječ o izoliranom slučaju. Kontaktirati nas možete na konzum@konzum.hr ili na besplatni telefon: 0800 400 000.

poslovni-global.ba

Odgovori