SARAJEVO BUSINESS FORUM Predstavljeni projekti zainteresirali potencijalne investitore

BiH vijesti

Direktor BBI banke Amer Bukvić izjavio je na zatvaranju 7. Sarajevo Business Foruma da je ovogodišnja konferencija okupila 1.600 sudionika, od čega 750 stranih, 350 akreditiranih novinara, te da je održano 250 sastanaka gospodarstvenika i investitora. Zahvaljujući sudjelovanju brojnih predstavnika vlasti SBF je postao dobar primjer javno-privatnog partnerstva i očekivanja su da će do narednog foruma biti realizirane sve inicijative pokrenute u ova dva dana.

Posebna zahvala ide gostima iz dalekih zemalja – Kine, Indije, Surinama, Malezije, Indonezije, ali i svim ostalim sudionicima koji su doprinijeli Sarajevo Business Forumu 2016.

Predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić naglasio je da sve sudionike SBF-a smatra borcima za gospodarski razvoj Bosne i Hercegovine. Po njegovom mišljenju, 7. Sarajevo Business Forum već je polučio rezultate jer su mnogi predstavljeni projekti zainteresirali potencijalne investitore.

Sarajevo Business Forum 2016. proširen je Forumom Kina + 16 zemalja centralne i istočne Europe koji je dao posebnu dimenziju ovogodišnjoj investitorskoj konferenciji.

Istaknuta je važnost suradnje zemalja regije za gospodarski razvoj, potencijali koje predstavljaju energetika i infrastruktura, poljopriveda s naglaskom na organsku proizvodnju, kao i turizam i obrazovanje.

poslovni-global.ba

Odgovori