Sastanak Zvizdića i Bevande s izvršnim direktorom MMF-a u Washingtonu

BiH vijesti

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i zamjenik predsjedavajućeg i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sastali su se u Washingtonu u odvojenim susretima sa novim izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda Anthonyjem de Lannoyem i sa direktorom odjela za Europu u MMF-u Paulom Thomsenom.

Sastancima su nazočili i guverner Centralne banke BiH Senad Softić,veleposlanik BiH u SAD-u Haris Hrle, te entitetski premijeri i ministri financija, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Zvizdić je zahvalio na dosadašnjoj suradnji i rekao kako je aranžman s MMF-om važan jer podrazumijeva dijelove koji pored novčane pomoći obuhvaćju tehničku i stručnu pomoć, kao i strukturalne reforme koje će provesti sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini. Rekao je da Vijeće ministara BiH provodi mjere koje su definirane Pismom namjere i naglasio da postoji opća opredjeljenost za reforme koje jačaju legislativni i stručni okvir BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda je naglasio kako su ispunjene sve dogovorene obveze i da su u tijeku aktivnosti na izradi proračuna za sljedeću godinu. Rekao je da očekuje da će BiH imati proračun do kraja tekuće godine.

Izvršni direktor Lannoy i direktor odjela za Europu Thomsen su se složili da je u Bosni i Hercegovini ostvaren dobar napredak i da realiziranje dogovorenih zadataka ide u pozitivnom smjeru.

poslovni-global.ba

Odgovori