SB ŽUPANIJA Dodijeljena koncesija za istraživanje i eksploataciju krečnjaka i dolomita u Kreševu

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada Srednjobosanske županije donijela je Odluku o dodjeli koncesije za istraživanje i eksploataciju mineralne sirovine kamena krečnjaka i dolomita na lokalitetu “Rastovice” i “Krčevine” u općini Kreševo, gospodarskom društvu “BFS” d.o.o. Sarajevo.

Ministarstvo zdrvastva i socijalne politike je predložilo, a Vlada SBŽ-a primila k znanju Informaciju o pregovorima s Nezavisnim strukovnim sinidikatom djelatnika zaposlenih u zdravstvu i ovlastila Pregovarački tim Vlade SBŽ-a da tom sindikatu prezentira konačnu ponudu, i to: povećanje koeficijenata (osim za doktore medicine i stomatologe) za 0,2, te potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i djelatnika u oblasti zdravstva na području SBŽ-a s važnošću do 1. siječnja 2019. godine.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBŽ-a primila k znanju Informaciju o problemu otkupa maline u toj županiji. Donesen je i Zaključak da mjerodavno ministarstvo održi sastanak i obavi razgovore s udruženjem proizvođača malina i poseban sastanak s otkupljivačima malina, a sve s ciljem uvida u stvarno stanje situacije na terenu, priopćili su iz Vlade SBŽ-a.

poslovni-global.ba

Odgovori