SKUPŠTINA HNŽ Usvojena Odluka o kreditnom zaduženju

BiH vijesti

Na današnjoj, 18-oj, sjednici Skupština Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je Odluku o kreditnom zaduženju, kojom se omogućava realiziranje projekta energetske učinkovitosti na području HNŽ.

Obrazlažući Odluku pred skupštinskim zastupnicima, dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije kazao je kako se radi o kreditu Svjetske banke namijenjenom „uređenju i svojevrsnom „utopljavanju“ zgrada – promjeni otvora, postavljanju termo-fasada, saniranju krovova i podova te, prema potrebi, izmjeni sustava grijanja i rasvjete u šest škola i jednom domu zdravlja. Dodao je i to kako se na taj način vrši ušteda odnosno racionalno koristi energija, te stvaraju bolji uvjeti boravka djece u školama, a pacijenata u domovima zdravlja.

“Vlada Hercegovačko- neretvanske županije je prihvatila sudjelovanje u projektu energetske učinkovitosti, te donijela Odluku o izboru objekata u 2016. godini, i to: Srednja građevinska i IV. osnovna škola u Mostaru, OŠ fra Didaka Buntića u Čitluku, srednje škole u Konjicu i Čapljini, OŠ „Crnići“ i Dom zdravlja u Jablanici“, kazao je predsjednik Herceg ističući značenje ulaganja u javne objekte, te izražavajući nadu u to kako će projekt biti nastavljen sljedeće godine, s osam novih objekata.

Skupština je, također, usvojila Zakon o izmjenama Zakona o geološkim istraživanjima HNŽ, Zakon o izmjenama Zakona o termoenergetskoj inspekciji HNŽ, Nacrt Zakona o gorskoj službi spašavanja u HNŽ i Odluku o usvajanju Izvješća Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave o izvršenju sankcija u HNŽ za 2015. godinu iz članka 1. Zakona o izvršenju sankcija u HNŽ.

poslovni-global.ba

Odgovori