SPORAZUM U BRUXELLESU 15. prosinca Kosovo dobiva pozivni broj +383

Svijet vijesti

Kosovska vlada priopćila je kako je poslije trodnevnih pregovora u Bruxellesu, koji se vode u okviru tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, potvrđena obveza davanja telefonskog pozivnog broja Kosovu.

Na stranicama vlade u Prištini je navedeno da je ovaj proces uspješno okončan uz posredovanje Europske unije i da je potvrđeno da će u okviru sporazuma o telekomunikacijama Međunarodna unija za telekomunikacije ITU 15. prosinca prenijeti Kosovu pozivni broj +383.

Navodi se da je ministrica za dijalog Edita Tahiri, koja je predvodila kosovsko izaslanstvo, rekla da će “po prvi put u povijesti Kosovo imati svoj nacionalni pozivni broj”, prenosi Tanjug.

U priopćenju stoji i da je Kosovo “vlasnik telefonskog pozivnog broja +383” i da će “Kosovo imati sva prava za upravljanje svojim pozivnim brojem kao sve druge države”, te i da će “postojeći pozivni brojevi +381, +377, +386 biti ugašeni “.

Navodi se da je “Tahiri naglasila da će biti ugašeni svi ilegalni operateri mobilne i fiksne telefonije Srbije na Kosovu”.

Tahirijem je, kako je navedeno, “još jednom ponovila da će svi pozivi s Kosova prema Srbiji i obratno biti Međunarodni”.

poslovni-global.ba

Odgovori