Sporni Snickers ipak i na tržištu BiH!

BiH vijesti

Tijekom provjere moguće nazočnosti na tržištu Bosne i Hercegovine proizvoda proizvođača „Mars Incorporated“, koji su predmet povlačenja u više zemalja EU i drugih zemalja, a koja je pokrenuta od strane nadležnih inspekcijskih tijela entiteta i Brčko distrikta BiH na zahtjev Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine od 23.2.2016. godine, Agencija je kao kontakt točka Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (DG SANTE EU RASFF) dana 24.2.2016. godine u poslijepodnevnim satima zaprimila obavijest da je na tržište Bosne i Hercegovine isporučen proizvod ”Snickers Multipack” LOT: /07-08-16/601A2NLD03, proizvođača ”Mars Nederland B.V.”, Veghel, Nizozemska.

Sve podatke kojima raspolaže Agencija je po hitnom postupku dostavila na dalje postupanje nadležnim inspekcijskim tijelima entiteta i Brčko distrikta BiH, kao i nadležnom inspekcijskom tijelu prema mjestu sjedišta uvoznika proizvoda iz asortimana „Mars Incorporated“ za Bosnu i Hercegovinu.

Potrošačima koji eventualno posjeduju navedeni lot proizvoda preporučujemo da iste ne konzumiraju, te da obavijeste najbliže inspekcijsko tijelo. Molimo da isto poduzmu i u slučaju da na policama u trgovinama primijete navedeni sporni lot proizvoda.

Obavijest se odnosi isključivo na gore naznačeni proizvod i oznaku serije/LOT-a!

poslovni-global.ba / fsa.gov.ba

Odgovori