Stala registracija vozila: Nema stickera, pa ‘ni krivi ni dužni’ plaćaju kazne

BiH vijesti

Gospodarska komora Federacije BiH je nadležnim institucijama uputila Prijedlog za hitno rješavanje problema nemogućnosti registracije putničkih i teretnih motornih vozila, radi nedostatka Sticker naljepnica.

Gospodarski subjekti u nekim općinama, posljednjih dana nisu mogli produžiti važenje Potvrde o registraciji svojih vozila, jer nabava novih Sticker naljepnica nije obavljena, a nije nađeno primjereno rješenje za prevazilaženje ovog problema. Zbog toga velik broj gospodarskih subjekata trpi štetu i nisu u mogućnosti transportirati repromaterijale, robe, putnike,…, a također, zbog neisporuke gotovih dijelova u ugovorenim terminima, u situaciji su da moraju platiti kaznene penale. Kako bi se omogućio neometan i kontinuiran rad gospodarskih subjekata, bez pojave dodatnih i neplaniranih troškova, potrebno je u što je moguće kraćem roku pronaći rješenje.

Gospodarska komora FBiH je Prijedlog uputila Vijeću ministara BiH, Ministarstvu komunikacije i prometa BiH i Agenciji za identifikacijske dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), te očekuje brzu reakciju nadležnih institucija, priopćeno je iz GK FBiH.

poslovni-global.ba

 

Odgovori