Stolački gimnazijalci upoznati s Aluminijevom skrbi za zaštitu tla, vode i zraka

BiH vijesti

Stručni obilazak tvorničkoga kruga Aluminija d.d. Mostar organiziran je danas za dvadesetak učenika trećega razreda stolačke gimnazije, u sklopu terenske nastave iz predmeta Kemija.

U Mostarsku su tvornicu stigli u pratnji Kristine Raspudić, prof. kemije i biologije, i Amele Redžić, prof. kemije. Inače, pod njihovim su mentorstvom učenici izradili projekt kojega je financiralo Veleposlanstvo Kraljevine Norveške u BiH, a u sklopu toga pothvata obnovljen im je kabinet kemije, te darovan školski pribor za analizu vode. Stoga je i naglasak posjeta Aluminiju bio na tvorničkoj skrbi za čovjekovu životnu sredinu, odnosno na zaštiti tla, vode i zraka.

Nakon uvodnoga predavanja u Velikoj dvorani Upravne zgrade Društva, pod stručnim vodstvom inž. kontrole i zaštite u Aluminiju dr. Antonije Višekruna i njezine kolegice inž. za analitiku Marine Kovač, učenici su upoznati s načinom prečišćavanja sanitarnih i tehničkih voda (bio-disk i separator-flotator), nakon čega su prošetali i tvorničkim Vrtom, upoznavši se s visokom razinom Aluminijeve ekološke osviještenosti.

poslovni-global.ba

Odgovori