Sufinanciranje projekata iz područja vodnog gospodarstva na području HBŽ-a

BiH vijesti

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije (HBŽ) Božo Perić s predstavnicima općina i gradova potpisao je ugovore o sufinanciranju projekata iz oblasti vodoprivrede na području HBŽ-a u ukupnom iznosu od 700.000 KM.

Za sanacija vodovoda i ugradnju vodomjere u ulici Put kraljice Katarine Općina Kupres dobila je 84.261,29 KM.

Za izgradnju kanalizacijskih kolektora i rekonstrukciju vodovoda – Ulica Andrije Šimića i Uska ulica te izgradnju distribucijskog cjevovoda Petrovići, Zabrig i Sulica brig Općina Tomislavgrad dobila je 233.441.62 KM.

Grad Livno je za čišćenje odvodnih kanala i za radove na sekundarnoj vodovodnoj mreži za naselje Miši dobio je 277,940 KM.

Za rekonstrukcija vodovodne mreže u Drvaru, dio distribucijske vodovodne mreže od rezervoara (kroz glavnu ulicu) do semafora – krak vod, Općina Drvar dobila je 51.118.98 KM.

Kapitalne potpore općinama – vodoprivreda za 2023. godinu za općinu Bosansko Grahovo u iznosu 8.013,30 KM nisu iskorištena, jer općina Bosansko Grahovo nije dostavila prijave za javni poziv za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede.

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije, temeljem javnih poziva za sufinanciranje projekata iz oblasti vodoprivrede na području Hercegbosanske županije, u posljednje tri godine raspodijelilo je sredstva u ukupnom iznosu od dva milijuna KM, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

poslovni-global.ba

Odgovori