Susret direktora Aluminija d.d. Mostar i predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine

BiH vijesti

Tijekom posjeta predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, direktor Aluminija d.d. Mostar Mario Gadžić predstavio je jučer najvećega bosanskohercegovačkog izvoznika i predočio pomake, odnosno sve što je učinjeno na tragu oporavka Aluminija od trenutka njegova preuzimanja dužnosti prvoga čovjeka Hercegovačkoga diva.

Sukladno priopćenju iz Ureda predsjednika FBiH, Gadžić je Čavaru upoznao sa strateškim planom restrukturiranja poduzeća, potom s planovima vezanim za ulaganja i razvitak, te za izvoz metala na europsko i svjetsko tržište. Istaknuo je, također, kako Aluminij, u posljednjemu tromjesečju, ide ka usponu, te kako na svjetskim sajmovima aluminijske industrije postoji veliko zanimanje za poslovnom suradnjom i proizvodima mostarske tvornice.

– Aluminij d.d. Mostar izuzetno je značajnim subjektom na tržištu koji, zajedno s partnerima, u BDP-u BiH sudjeluje sa 7 do 8 posto, ali unatoč tomu postoje problemi s cijenom električne energije, uvjetima poslovanja na zatvorenomu tržištu i s potraživanjima iz ranijega razdoblja poslovanja – kazao je, između ostaloga, prvi čovjek Aluminija u razgovoru s čelnikom većega bh. entiteta.

U priopćenju je zaključeno kako su za uspjeh Aluminija na tržištu potrebni razumijevanje i potpora institucija Federacije Bosne i Hercegovine, ali i Bosne i Hercegovine u cjelini.

poslovni-global.ba

Odgovori