Sve više gradova i općina blagdan Velike Gospe proglašava sajamskim danom

Hrvatska vijesti

Split i Crikvenica su se priključili gradovima i općinama koji su odlučili blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza proglasiti sajamskim danom i tako omogućiti trgovcima da rade. Isto su učinili i Pula, Umag, Hvar, Labin, Novalja, Supetar, Bol, Sutivan, Jelsa, Stari Grad, Baška, Podgora, Pirovac i brojni drugi.

U Splitu je svaka nedjelja do kraja rujna kao i blagdan Velike Gospe proglašena sajamskim danima, pa će zahvaljujući tome dio trgovaca na području grada moći raditi unatoč zabrani rada nedjeljom i blagdanima.

Prema sadržaju odluke, na području Grada Splita, dani 13., 15., 20. i 27. kolovoza te 3., 10., 17. i 24. rujna proglašavaju se sajamskim danima.

Zahvaljujući toj odluci dopuštena je prigodna prodaja na kioscima, štandovima i slično, kao dio sajamskih događanja u proglašene dane i može započeti u 8 sati, a završiti do 24 sata.

I Crikvenica se priključila gradovima i općinama koje su odlučile blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza proglasiti sajamskim danom i tako omogućiti trgovcima da rade.

Odlukom o proglašenju blagdana Velike Gospe sajamskim danom omogućena je prodaja na otvorenom kao sastavni dio manifestacija i sajamskih događanja.

Prigodna prodaja na kioscima, štandovima, tzv. ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događanja i javnih manifestacija može u utorak, 15, kolovoza početi u 8 sati i završiti do ponoći.

poslovni-global.ba

Odgovori