Svjetski je dan turizma

Turizam vijesti

Svjetska turistička organizacija (World Tourism Organization – WTO) je na svojoj trećoj sjednici održanoj u Torremolinosu, Španjolska, 1979. godine odlučila pokrenuti obilježavanje Svjetskog dana turizma.

Svjetski dan turizma održava se svake godine 27. rujna putem prigodnih manifestacija, priredbi i događanja. Navedeni datum je odabran kako bi se podudarao s važnim trenutkom za Svjetsku turističku organizaciju, danom kada je 1970. godine usvojen Statut Organizacije.

Svjetski dan turizma ove godine obilježava se pod sloganom “Turizam i zelena ulaganja”.

U Rijadu u Saudijskoj Arabiji danas i sutra okupit će se predstavnici više od sto država članica, državnih i turističkih lidera iz javnog i privatnog sektora.

Kroz temu “Turizam i zelena ulaganja” naglasit će se važnost pojačavanja investicija za održivu budućnost turizma i to kroz ulaganja u ljude (u obrazovanje i vještine), planet (u održivu infrastrukturu i ubrzavanjem zelene transformacije), te u prosperitet (u inovacije, tehnologiju i poduzetništvo).

Stoga će UNWTO u Rijadu predstaviti Globalni okvir ulaganja u turizam te na nizu panela na visokoj razini raspraviti izazove i mogućnosti ulaganja u turizam, a objavit će i pobjednice prvog natjecanja UNWTO-a za žene u tehnološkim startupima za Bliski istok.

poslovni-global.ba

Odgovori