TOP države svijeta: Njemačka najbolja, Tajland naj za pokretanje biznisa, Kina – karijere, Indija za ulaganja

Svijet vijesti

Njemačka je najbolja zemlja na svijetu, Amerika je najmoćnija, dok je u Kanadi najbolja kvaliteta života, navodi se analizi “Najbolje zemlje”, koja je danas predstavljena na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Njemačka je proglašena najboljom zemljom na svijetu, “djelimično zbog jake ekonomije, utjecaja u svijetu i usmjerenosti na ključna svjetska pitanja, kao što su migrantska kriza i jedinstvo eurozone”, navodi se u analizi, prenio je Politiko.

Još pet članica EU našlo se na popisu 10 najboljih država, a SAD je proglašen najmoćnijom zemljom na svijetu.

Analizirano je 60 zemalja na osnovi različitih kriterija, od održivosti do ekonomskog utjecaja.

Njemačka je, također, proglašena najboljom zemljom za poduzetništvo, Luksemburg ima najpovoljnije uvjete za biznis, Italija je zemlja s najbogatijom tradicijom, Brazil je “top zemlja” za posjet, dok Kanada prednjači na popisu zemalja koje imaju najbolju kvalitetu života.

Na popisu najboljih zemalja na svijetu, poslije Njemačke, slijede Kanada, Britanija, SAD, Švedska, Australija, Japan, Francuska, Nizozemska i Danska.

Kina, Njemačka i SAD su najbolja mjesta za otpočinjanje karijere, dok su Tajland, Malezija i Filipini najbolje države za pokretanje biznisa.

Najbolje zemlje za ulaganje su Indija, Singapur i Vijetnam.

Britanija, Kanada i SAD su proglašene za najbolje zemlje za obrazovanje.

Za odgajanje djece najbolje države su, prema analizi, Švedska, Danska i Kanada.

Analizu su uradili “U.S. News & World Report”, konsultantska kuća BAV Consulting i poslovna škola Wharton Univerziteta u Pensilvaniji, objavio je Tanjug, prenosi N1.

poslovni-global.ba

 

Odgovori