Tribina u Stocu: “Budućnost hercegovačke poljoprivrede – poljoprivredna proizvodnja nema alternativu”

Poljoprivreda vijesti

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić posjetio je Stolac i razgovarao s dopredsjednikom Gradskog vijeća Stoca Kazimirom Ragužom. Na sastanku u gradskoj upravi razgovaralo se o poljoprivredi i razvojnom potencijalu Stoca kao i programima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva s posebnim naglaskom na suradnju na lokalnoj i federalnoj razini.

Na javnoj tribini “Budućnost hercegovačke poljoprivrede – poljoprivredna proizvodnja nema alternativu” ukazano je na potrebu izmjene određenih mjera u programima potpore poljoprivredi s ciljem unapređenja poljoprivrede u Federaciji BiH. Na tribini je analizirano trenutno stanje kao i potrebe i potencijali u svrhu strateškog pristupa održivom razvoju.

“Poljoprivredni proizvođači i prerađivači od prošlog tjedna mogu aplicirati i za mjere u okviru modela ruralnog razvoja, za nabavku potrebne mehanizacije, opreme za biljnu i animalnu proizvodnju, nabavku rasplodne stoke, izgradnju objekata, višegodišnjih nasada i drugih mjera definiranih programom i pravilnikom”, kazao je ministar Hrnjić.

Naglašeno je da programi potpore resornog federalnog ministarstva imaju za cilj razvoj i unapređenje poljoprivredne proizvodnje te da će ove godine u tu svrhu biti izdvojeno rekordnih 175 milijuna KM.

poslovni-global.ba/Grad Stolac

Odgovori