Turističke destinacije koje postaju sve zanimljivije putnicima za istraživanje

Turizam vijesti

Ako ste u potrazi za novim ili uzbudljivim destinacijama koje možete posjetiti ove godine, bacite pogled na listu magazina Time koji je za 2022. pripremio popis lokacija koje postaju sve zanimljivije putnicima.

U Britaniji preporučuju Devon i grad Portree koji se smjestio na škotskom otoku Skye, a posjetitelji bi trebali vidjeti i Marseille (Francuska), Kopenhagen (Danska), Skellefteå (Švedska) i Valènciju (Španjolska). Fascinira i talijanska regija Kalabrija, starogrčki grad Solun, portugalska regija Alentejo i arhipelag Madeira.

Malo češko skijalište Dolni Morava i litavski grad-tvrđava Kaunas također su na popisu, a trebalo bi vidjeti i sjaj Istanbula.

Ukoliko vas više privlači Azija, ne biste trebali zaobići indijsku Keralu i Ahmedabad, kao niti japanske otoke Setouchi i Kyushu. Glavni grad Južne Koreje Seul je također vrhunska destinacija, baš kao i Bali te filipinski otok Boracay.

Veliki koraljni greben u Australiji i lučki grad Fremantle također su dobili priznanje TIME-a, kao i novozelandski Queenstown. Transbutanska staza i povijesni Putevi svile u Uzbekistanu neka su od područja kojima se manje putuje, ali to ne znači da ne kriju brojne ljepote.

Za najodvažnije putnike, izbor TIME-a za 2022. također uključuje arktičku polarnu regiju i Međunarodnu svemirsku postaju.

poslovni-global.ba

Odgovori