TZ HNŽ: Označeni i mapirani putevi za potrebe rekreacijskog turizma

Turizam vijesti

Turistička zajednica HNŽ-a objavila je završetak radova na označavanju i mapiranju puteva na širem području planina Čabulje, Čvrsnice i Vrana, za potrebe rekreacijskog turizma, a prvenstveno brdskog biciklizma.

U sklopu ovog projekta ukupno je označeno 340 km šumskih i makadamskih puteva, koji se mogu koristiti za brdski biciklizam, ali i za ostale vidove rekreacije i turizma.

Svi putevi prikazani su na dvije mape koje pokrivaju područje od Mostara, preko Blidinja sve do Ramskog jezera, a pored brdsko-biciklističkih staza na mapama su prikazane i planinarske staze, kao i značajniji planinarski, turistički i povijesni objekti.

Izrađene mape bit će postavljene na velikim info panoima u Mostaru, Jablanici, Gorancima, Blidinju i na Ramskom jezeru, a biti će izrađene i džepne karte koje će se distribuirati putem turističkih info centara, biciklističkih klubova i turističkih objekata na ovom području.

Ovaj projekt, inače, predstavlja nastavak aktivnosti na unaprijeđenju infrastrukture za rekreativni i avanturistički turizam, s obzirom na to da su u ranijem razdoblju provedene iste aktivnosti na planinama Velež i Prenj, čime je područje HNŽ-a postalo najrazvijenije u BiH po pitanju brdsko-biciklističke infrastrukture s ukupno 900km mapiranih i označenih puteva i staza.

Turistička zajednica HNŽ će u suradnji s Brdsko-biciklističkim udruženjem MTBA iz Mostara, početkom proljeća organizirati i promotivnu biciklističku vožnju kako bi se i službenoo obilježio završetak ovog značajnog projekta.

poslovni-global.ba/Turistička zajednica HNŽ

Odgovori