U Italiji najbolja hrana, BiH zbog druženja uz kavu na 21. mjestu

Turizam vijesti

Portal Business Week je sastavio popis od 48 država s najboljom hranom u Europi, a Bosna i Hercegovina na tom je popisu zauzela 21. mjesto, piše N1.

Na posljednjem, odnosno 48. mjestu se nalazi Vatikan koji ima samo jedan restoran, dok se na 46. mjestu nalazi Crna Gora. Naveli su kako je u toj zemlji poznata njihova Njeguška pršuta koju su ocijenili veoma ukusnom, ali i kako se tamo jede “ne tako ukusna” riblja juha.

Slovenija je na 32. mjestu, posjedujući tri vinske regije i domaći pršut (Kraški pršut).”Ako idete na Bledsko jezero, svi  će ‘poludjeti’ ako ne budete probali Bled krem kolač u hotelu Park”, naveli su.

Na 30. mjestu se nalazi Srbija.

Na ovoj listi se nalazi i naša zemlja i to na 21. mjestu. “Osim što ima najzabavnije ime u Europi, BiH ima najhrabriju šalicu kave na kontinentu i društvenu kulturu rasprostranjenu oko nje”, naveli su. “Bosanska kava u šalici je slična turskoj kavi, samljevena je sitnije od espressa, gusta je i bogata okusom. Susret prijatelja uz kavu traje satima. Zbog tako jedinstvenog načina druženja, BiH će dobiti bodove. No, na bodovima gube na pečenoj janjetini, janjećim i goveđim kobasicama, sirnici i baklavi, koja je veoma ukusna ali i jako slična turskoj kuhinji”, piše na portalu Business Week.

Na sedmom mjestu se nalazi Hrvatska, dok prvo zauzima Italija. Za talijansku kuhinju su naveli kako je stoljećima zaštićena zbog baka koje su odbijale tuđe recepte osim svojih “jer je samo njihov nedjeljni umak najbolji”.

poslovni-global.ba

 

Odgovori