UO UNO BIH Podržane izmjene Zakona o trošarinama

BiH vijesti

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje (UO UNO) BiH danas je podržao izmjene Zakona o trošarinama na način kako je to utvrdio i prije dva mjeseca – rekao je danas predsjedavajući UO UNOBiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda.

Dodao je da je to samo mišljenje UO UNO BiH te da se tu radi i o trošarinama na naftu i naftne derivate, alkohol i bezalkoholna pića, a na parlamentu BiH je da da konačan stav.

“Nakon rasprave i utvrđivanja činjenica UO UIO će uputiti ovaj akt nadležnom povjerenstvu, kojim će potvrditi ranije utvrđene zakone o trošarinama, u formi kako su utvrđeni na UO UNO u fazi razmatranja”, precizirao je Bevanda.

Istaknuo je da je sada na nadležnom povjerenstvu, koje je zaustavilo zakone koje je utvrdilo Vijeće ministara BiH, a koji se razlikuju od ovih podržanih na UO UNO, da sve razmotri i uputi zastupnicima u oba doma parlamenta BiH na razmatranje.

Bevanda je nakon sjednice UO UNOBiH danas u Banjoj Luci naveo da je time ispunjen uvjet iz Reformske agende i Pisma namjera MMF-u, a kako je navedeno u sporazumu dvaju entitetskih premijera. Na sjednici UO UNOBiH usvojen je Prijedlog srednjoročnog rada UNO za period 2017-2019 te potvrđen zahtjev za proračunska sredstva neophodna za rad UNO.

poslovni-global.ba

Odgovori