Upozorenje inspekcije korisnicima javnih površina u Gradu Mostaru

BiH vijesti

Služba za inspekcijske poslove Odjela za gospodarstvo, komunalne i inspekcijske poslove uputila je upozorenje svim pravnim i fizičkim osobama koje koriste javne površine u Gradu Mostaru.

“Postavljena ugostiteljska oprema, ljetne bašte i slični sadržaji, kao i drugi predmeti u funkciji obavljanja djelatnosti, a za koje je istekao rok za suglasnost nadležnog tijela za zauzimanje javne površine, dužni su ishoditi rješenja za privremeno korištenje javne površine za razdoblje od 1.11.2023.-31.12.2023.”, navode u priopćenju.

Svi korisnici javnih površina dužni su ishoditi Rješenja o zauzimanju javnih površina za navedeno razdoblje najkasnije do 18. studenog.

“Od 21. studenoga Služba za inspekcijske poslove, komunalni redari, a potom i komunalni inspektori, provodit će kontrolne inspekcijske nadzore, izdavati Rješenja o uklanjanju sadržaja s onih javnih površina za koje odgovorne osobe nisu ishodile suglasnost nadležnih tijela, te će se u skladu s tim zakonom izvršiti nadzor, izreći odgovarajuće kaznene prekršajne sankcije.”

Sankcije se izriču sukladno Odluci o privremenom korištenju javnih površina. “Pozivamo korisnike javnih površina da svoje poslovanje usklade s važećim zakonskim propisima”, priopćeno je.

poslovni-global.ba

Odgovori