Upozorenje na strujni udar i opekline: Opasna grijalica na bh. tržištu!

BiH vijesti

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upozorila je građane da, ukoliko posjeduju prijenosnu kvarcnu sobnu grijalicu Afrodita, tip Klasik 3x1000W (zemlja podrijetla Srbija), da je odmah vrate u trgovinu maloprodaje gdje su kupili uređaj.

Iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH navode da ta grijalica predstavlja rizik od strujnog udara i opeklina jer se zaštitna rešetka može potpuno skinuti bez uporabe dodatnog alata.

Navedena je grijalica opasna i zbog otvora na zaštitnoj rešetki, koji su veći od dopuštenih, pa su dostupni grijači uređaja.

Iz Agencije upozoravaju kako proizvod nije usklađen s Naredbom o električnoj opremi namijenjenoj za upotrebu unutar određenih naponskih granica i sa standardom BAS EN 60335-2-30:2012.

Uvoznik je dragovoljno izvršio mjere povlačenja s tržišta i povrata od potrošača, te obavještavanja potrošača o načinu otklanjanja neusklađenosti putem servisa.

– Preporučuje se potrošačima koji posjeduju ovaj proizvod, da ga prestanu koristiti i vrate u trgovinu maloprodaje gdje su kupili uređaj, kako bi se izvršilo otklanjanje neusklađenosti putem servisa – navode iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

poslovni-global.ba (Foto: Agencija za nadzor nad tržištem BiH)

Odgovori