Usora: Posao za 200 radnika zahvaljujući Talijanima

BiH

Talijanska tvrtka Ferretto Group, koja se bavi proizvodnjom metalnih stalaža, regala i drugih nosećih elemenata za postrojenja i skladišta, uskoro će otkupiti 10 hektara zemljišta u općini Usora, saznaje Faktor, a objavila je Gospodarska komora Grada Mostara. Oni će na ovom zemljištu izgraditi pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija u kojem bi zaposlili između 150 i 200 radnika s područja ove općine.

Načelnik općine Usora Ilija Nikić izjavio je za Faktor da su Talijani u tu svrhu nedavno registrirali tvrtku Ferretto Group Central Europe d.o.o. sa sjedištem u Žabljaku.

– Oni u Žabljaku već imaju jedno poduzeće u svom suvlasništvu. Na idućoj sjednici Općinskog vijeća trebalo bi biti dogovoreno raspisivanje javnog poziva za prodaju zemljišta. Nakon kupnje zemljišta, Talijani će podnijeti zahtjev za urbanističku i građevinsku dozvolu. Kada se izdaju dozvole, može se krenuti u izgradnju pogona – navodi Nikić, prenosi GK Grada Mostara.

Prema njegovim riječima, dogovor je da Ferreto angažira domaće tvrtke s područja općine Usora za izvođenje građevinskih radova. Nikić je precizirao da ukupna vrijednost investicije iznosi sedam milijuna eura.

On ističe da je na području općine Usora evidentirano oko 1.000 nezaposlenih osoba, te da će investicija značajno smanjiti nezaposlenost.

Načelnik općine Usora kaže da je Ferretto Group prepoznala Usoru kao mjesto pogodno za ulaganje zbog ozbiljnosti pristupa općinske adminstracije i povoljnih cijena industrijskog zemljišta.

Direktor talijanske kompanije Ferretto Group Ricardo Ferretto u ranijim izjavama naveo je da je u BiH već prebačen jedan dio proizvodnje, i da se ovom investicijom samo proširuju postojeći kapaciteti, prenosi GK Grada Mostara.

poslovni-global.ba

Odgovori