UŠTEDE DO 2.000 KM Vozačka dozvola BiH vrijedit će i u Njemačkoj

BiH vijesti

Brojne građane BiH pozitivno je iznenadila vijest da ubuduće neće morati polagati vozački ispit u Njemačkoj. Prema navodima agencija, svi koji rade i žive u Njemačkoj, u koju su otišli iz BiH, od iduće godine neće morati polagati vozački ispit u toj zemlji kao što je dosad bila praksa, a na kojoj su gubili više tisuća maraka.

Vozačka dozvola iz BiH bit će priznata za sve kategorije, osim za poljoprivredne strojeve. Prema nekim izračunima, svaki građanin će uštedjeti blizu dvije tisuće maraka, zahvaljujući bh. vozačkoj dozvoli. Odluka se, prema pisanju Tanjuga, odnosi na sve one koji imaju prebivalište u Njemačkoj dulje od šest mjeseci.

Osim BiH, države koje su omogućile izravnu zamjenu dozvola su i Francuska, Mađarska, Bugarska, Rumunjska, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Češka, Poljska, Slovačka, Cipar i Turska. S druge strane, sporazum je potpisan i sa Švicarskom, Španjolskom, Italijom, Makedonijom i Albanijom, prenio je Večernji list.

Na internetskoj Facebook stranici “Nova budućnost u Njemačkoj” potvrdili su ovu objavu, ali su demantirali pisanja pojedinih medija i to objavom iz Veleposlanstva Republike Srbije, koja se odnosi i na druge zemlje.

– Sredstva javnog informiranja su dijelom točno prenijela izjave. Ispravno je preneseno da se potpisivanje sporazuma o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola očekuje početkom 2017. godine, ali nije točno da će se to dogoditi prvim danom iduće godine. Zajednička izjava stupit će na snagu u trenutku potpisivanja, a ono se sigurno neće dogoditi 1. siječnja 2017. godine, stoji u potpisu Veleposlanstva.

poslovni-global.ba

Odgovori