Usvojen najveći proračun kojim je raspolagao Grad Mostar

BiH vijesti

Mostarski gradski vijećnici usvojili su s 25 glasova Za, jednim protiv i osam suzdržanih Proračun Grada Mostara za 2023. godinu, od oko 130 milijuna konvertibilnih maraka.

Predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić kazao je kako je to do sada najveći iznos proračuna koji je imao Grad Mostar.

Proračun je usvojen uz nekoliko amandmana. Tako je prihvaćen amandman da se 80.000 maraka od naknade za potopljeno zemljište usmjeri na projekt infrastrukture u naselju Hodbina.

Također je prihvaćen amandman da se među sredstvima predviđenima za udruge proistekle iz Domovinskog rata dodao stavka Udruga maloljetnih branitelja Grad Mostar s iznosom od 2.900 KM, kao i stavka Udruženje maloljetnih dragovoljaca Armije BiH u iznosu od 1.100 KM.

Mostarski gradonačelnik je ranije kazao kako je u proračunu predviđeno oko 40 milijuna maraka za brojne infrastrukturne i kapitalne projekte koji će promijeniti izgled grada. Među tim projektima su nastavak izgradnje sportske dvorane i početak gradnje zatvorenog bazena, zatim uređenje Ulice braće Fejića, rekonstrukcija Ulice kralja Petra Krešimira IV., uređenje prometnice koja povezuje Mostar s mostarskom južnom obilaznicom, izgradnja školske zgrade u Vojnom, uređenje sjevernog ulaza u Mostar, izgradnja sportske dvorane u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića, obnova Saborne crkve, kao i uređenje dva stadiona mostarskih premijerligaša Zrinjskog i Veleža.

Gradonačelnik je dodao kako su značajna sredstva planirana za komunalnu potrošnju, kao i za kulturu.

Programom zajedničke komunalne potrošnje ove godine planirano je 16 milijuna mraka, što je tri milijuna više u odnosu na prošlu godinu.

poslovni-global.ba

Odgovori