Usvojena odluka o pokretanju postupka pregovora

BiH vijesti

Na tragu dogovorenoga na sastanku održanom u petak, Vlada je na današnjoj žurnoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, usvojila Odluku o pokretanju postupka pregovora za zaključenje granskoga kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i djelatnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ-a.

Kada je riječ o Protokolu o pregovaranju, s obzirom na činjenicu da se radi o različitim prijedlozima, o pregovaračkom će se okviru Vlada izjasniti na prvoj sljedećoj sjednici.

– Resorno je ministarstvo u punomu kapacitetu posvećeno ovoj temi i članovi Pregovaračkoga tima razmatraju financijske aspekte iz sindikalnoga prijedloga Kolektivnoga ugovora. Očekujem kako će Vlada usvojiti pregovarački okvir kako bi sastanak članova Pregovaračkoga tima sa sindikalnim čelnicima bio moguć već do kraja tekućega tjedna – kazao je Antonio Vujića, predsjednik Pregovaračkoga tima.

– Zavod zdravstvenoga osiguranja HNŽ-a podržava zdravstvene djelatnike i njihova prava jer bez zadovoljnih zdravstvenih djelatnika nema ni zadovoljnih osiguranika niti stabilnoga zdravstvenog sustava. Kako godinama unatrag, tako i u vremenu koje je ispred nas Zavod će ulagati maksimalne napore za optimalnu alokaciju sredstava za dobrobit zdravstvenoga sustava općenito, a sve sukladno zakonskim ovlastima, odgovornostima i financijskim mogućnostima Zavoda – kazala je ovom prigodom v.d. ravnateljice ZZO-a HNŽ-a mr. sc. Ana Vidačak.

poslovni-global.ba

Odgovori