VIJEĆE MINISTARA BIH Imenovan organizacijski odbor za pripremu Biznis foruma

BiH vijesti

Vijeće ministara BiH je na 48. sjednici imenovalo članove Organizacijskog odbora za pripremu i organizaciju Biznis foruma 16+1 (Kina i države srednje i istočne Europe), kojim će predsjedavati ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Riječ je biznis forumu koji bi se trebao održati početkom svibnja u Bosni i Hercegovini radi boljeg ekonomskog povezivanja BiH i zemalja regije s NR Kinom.

Održavanjem ovog foruma realizira se dogovor predsjedatelja Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića i kineskog premijera Li Keqianga s IV. samita premijera inicijative 16+ 1.

U Organizacijskom odboru bit će državni ministri financija i trezora Vjekoslav Bevanda, inozemnih poslova Igor Crnadak, komunikacija i prometa Saša Dalipagić, šefica Ureda predsjedatelja Vijeća ministara Asja Nikšić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Bruno Bojić, predstavnik resornog povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici entitetskih gospodarskih komora te nadležnih bh. agencija i tijela Vijeća ministara BiH.

poslovni-global.ba / VM BiH

Odgovori