Vlada HNŽ-a: Odluka o privremenom financiranju za prvo tromjesečje 2024.

BiH vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije danas je usvojila Odluku o privremenom financiranju javnih potreba HNŽ-a za prvo tromjesečje 2024. godine. Također, dana je suglasnost na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a za 2024. godinu u iznosu od 2.800.000 KM te usvojena Odluka o izvršenju Financijskoga plana Fonda za 2024. godinu.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, Vlada je usvojila Odluku o davanju suglasnosti na prijedlog Aneksa Kolektivnoga ugovora o pravima i obvezama poslodavca i djelatnika iz djelatnosti doktora medicine i stomatologije na području HNŽ-a. Tim je dokumentom utvrđena najniža neto satnica koja će u prvoj godini primjene iznositi 2,38 KM, a u drugoj godini 2,45 KM, dok će osnovna plaća djelatnika biti uvećana za noćni rad najmanje 50 % od bruto satnice.

Nakon što je to učinila i na prethodnoj sjednici, Vlada je danas usvojila i novu odluku u skladu s kojom će Gradu Mostaru biti doznačeno dodatnih 500.000 KM za potporu djelovanju Međunarodne zračne luke Mostar. Ovim odlukama Vlada je za razvitak mostarske zračne luke osigurala ukupan iznos od milijun KM.

Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odobren je prijenos 100.000 KM Šumsko-gospodarskom društvu Šume Hercegovačko-neretvanske d.o.o. Mostar. Također, dana je suglasnost na Program o izmjenama Programa utroška sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ-a za 2023. godinu za Ministarstvo za pitanja branitelja kojim je utvrđen način utroška sredstava po osnovu Zakona o dopunskim pravima branitelja u iznosu od 4.855.000 KM.

poslovni-global.ba

Odgovori