VLADA HNŽ Odgoda nastave u školama do 15. rujna

BiH vijesti

Na današnjoj, 27. Sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije dala je suglasnost na Odluku Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa kojom se do 15.9.2016. godine pomjera početak nastave u školskoj 2016./2017. godini. Istaknuto je kako je Odluka donesena temeljem zahtjeva Udruge ravnatelja i Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola zbog vrućina koje utječu na uvjete boravka u školama, posebice u poslijepodnevnim smjenama, kao i zbog detaljne obnove i završetka radova na više škola koji se obavljaju u sklopu projekta energetske učinkovitosti.

Također, usvojena je Informacija resornog Ministarstva o problematici organiziranja nastave u školskoj 2016./2017. godini u pojedinim srednjim školama na području HNŽ, kao i Zaključak kojim se to Ministarstvo ovlašćuje da izda suglasnost na predloženo organiziranje nastave odnosno ustroj odjela ispod minimuma propisanoga Pedagoškim standardom i normativom srednjeg školstva. Na taj način, uz ostalo, omogućuje se pravo na obrazovanje sukladno mogućnostima i sposobnostima učenika, pruža mogućnost obrazovanja učenicima u njihovim općinama, te sprječava gubitak postojećih radnih mjesta.

Vlada je usvojila i Informaciju Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa o preuzimanju i raspoređivanju uposlenika za čijim je radom prestala potreba u osnovnim školama, u kojoj je istaknuto kako je u potpunosti zbrinut tehnološki višak u školama.

poslovni-global.ba / Vlada HNŽ

Odgovori