VLADA HNŽ Potpora otvaranju novih zračnih linija

BiH vijesti

Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade, susreo se danas s Marinom Raspudićem, direktorom Zračne luke Mostar i njegovim suradnicima. Tijekom sastanka razgovarano je o aktualnom stanju i planovima za razdoblje od 2017. do 2020. godine usmjerenima na što bolje funkcioniranje prihvata i opreme zrakoplova, putnika i roba.

Direktor Raspudić podsjetio je na to kako je Zračna luka u Mostaru prvo odredište za većinu putnika u Hercegovinu, te kako su Rim, Napulj i Bari tri grada iz kojih redovito čarter-linijama putnici dolaze na naše područje.

„Potencijal Zračne luke je veliki. To potvrđuje i brojka od 80.000 putnika na godišnjoj razini. Prošle godine otvorena je linija prema Libanonu, a od ove godine otvoreno je i tržište Irske. No, nužna su i daljnja ulaganja i stvaranje preduvjeta za širenjem tržišta odnosno uvođenja novih odredišta. Na tom tragu, u tijeku su radovi na proširenju terminalne zgrade Luke, koje financijski podupire Vlade F BiH, a čijim završetkom će Zračna luka osigurati kvalitetnije uvjete rada i prijama putnika“, kazao je direktor Raspudić.

Razgovarano je, također, i o mogućnostima uvođenja novih niskotarifnih linija, posebno za Beč i Istanbul, oko čega su već otpočeli razgovori.

Predsjednik Herceg kazao je kako je Vlada svjesna značaja Zračne luke, te je spremna, uz postojeću potporu, a sukladno mogućnostima, snažnije poduprijeti njezin razvitak i uvođenje novih linija.

“Bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar nema snažnijeg razvitka gospodarstva. Pored redovitog rada, Zračna luka u Mostaru može biti i zamjenska zračna luka u zimskim mjesecima za sarajevsku i dubrovačku. Stoga ćemo u Proračunu za 2017. godinu osigurati značajniji iznos sredstava, što je preduvjet za nastavak pregovora o otvaranja novih linija”, kazao je predsjednik Herceg.

Na sastanku su, uz predsjednika Hercega, bili nazočni i ministri u Vladi HNŽ: Stjepan Krasić, Adnan Faladžić i Ajdin Teletović.

poslovni-global.ba / Vlada HNŽ

Odgovori