Vlada SAD-a donirala uređaje za dubinski pregled vozila

BiH vijesti

Vlada SAD-a donirala je Upravi za neizravno oporezivanje posebne uređaje za dubinski pregled skrivenih mjesta u vozilima čija vrijednost iznosi 44.226 USD.

Tri nova video-endoscope uređaja koristit će službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom kontrola putničkih i teretnih vozila, te autobusa.

Pomenutim uređajima mogu se otkriti skrivena mjesta u vozilima, koja nisu uočljiva običnim ljudskim pregledom, a služe za krijumčarenje roba. U brojnim akcijama koje su već izvedene na terenu službenici UNO već su koristili ranije doniranu opremu od strane Vlade SAD-a koju je Uprava dobila kroz EXBS – program za kontrolu izvoza i sigurnost granica.

Kroz ovaj program u 2015. godini Uprava je dobila raznu opremu u vrijednosti od 287.216 USD, dok je od početka 2006. godine od kada UNO sudjeluje u EXBS programu, ovoj instituciji donirana razna tehnička oprema u vrijednosti od 2 milijuna USD.

Pored opreme, Vlada SAD-a dodatno je donirala 1 milijun USD za poseban program obuke službenika Uprave za neizravno oporezivanje, gdje su se prenosila znanja i vještine otkrivanja i sprječavanja krijumčarenja roba i ljudi.

 

poslovni-global.ba / uino.gov.ba

Odgovori