Vodeće tvrtke u Hrvatskoj daju odgovor kako doći do posla

Svijet vijesti

Što se traži na tržištu rada? Kako se predstaviti poslodavcu i biti drugačiji kandidat? Pitanja poput ovih muče većinu studenata završnih godina hrvatskih sveučilišta.

Kako bi omogućilo stjecanje relevantnih znanja svojim studentima, te ih učinilo konkurentnima na tržištu rada Sveučilište u Dubrovniku svake godine organizira niz događanja i aktivnosti. Tako će se 25. veljače 2016. održati 3. Dan karijera na kojemu će mogućnosti zaposlenja studentima predstaviti brojni poslodavci.

U okviru panel-diskusije studenti će odgovore na njima iznimno važna pitanja dati predstavnici nekih od vodećih tvrtki na hrvatskom tržištu Coca Cola HBC Hrvatska, Dukat, Maistra, Adris grupa, Valamar Riviera hoteli, Jadranski luksuzni hoteli i Raiffeisen banka.

Događanja poput ovoga samo su jedan od alata za povezivanje sveučilišta i gospodarstva i njihovu međusobnu suradnju. Na taj način studenti se pripremaju za tržište rada i buduće zaposlenje još tijekom studija, te uz znanja koja dobiju na studiju razvijaju i druge vještine prijeko potrebne u budućem profesionalnom radu.

Diploma je ulaznica u poslovni svijet, ali se potrebno kontinuirano usavršavati. Sveučilište u Dubrovniku kontinuirano ulaže napore u poboljšanje suradnje s tvrtkama i institucijama na području Dubrovačko-neretvanskoj županije, ali i ostatka Hrvatske pa se studentima otvara sve više mogućnosti stručnog usavršavanja još tijekom studija.

Mogućnost obavljanja stručne prakse ili volontiranja u kvalitetnoj organizaciji predstavlja vrijedan izvor praktičnog znanja i upoznavanja sa stvarnim stanjem i prilikama na tržištu rada kako bi se, nakon završetka studija, studenti što uspješnije u njega integrirali.

poslovni-global.ba

Odgovori