Za hercegovačku regiju bez zračne luke nemoguće je poslovati

BiH vijesti

Mostarska zračna luka ima potencijal koji nije dovoljno iskorišten, smatra šef Delegacije Europske unije u BiH i posebni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler, koji je danas održao sastanke s čelnicima Vlade i Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije u Mostaru.

Osim gospodarskog potencijala za EU, važna poveznica, i to ne samo preko koridora VC, je mostarska zračna luka koja se ne koristi u dovoljnoj mjeri.

“Kada vidite kolika je posjećenost Mostara i Međugorja, vidjet ćete da zračna luka nije ni blizu iskorištena. Zračnim putem se po tom pitanju može učiniti puno više. Dali smo svoje savjete, ali i financijska sredstva da se izradi studij izvedivosti u tom smislu”, rekao je Sattler.

Podnoseći izvješće o radu Zračne luke Mostar pred gradskim vijećnicima, direktor ove tvrtke Marko Đuzel kazao je kako mostarskoj zračnoj luci treba dati još jednu priliku prije eventualne koncesije.

“Iako je bilo nekoliko pokušaja, mislim da je bolje još jednom pokušati dignuti zračnu luku na zdrave noge. Da bude stabilna kompanija, jer bez zračne luke u hercegovačkoj regiji doslovno je nemoguće poslovati. Moje mišljenje je da ne treba ići u koncesiju, no tu su vlasnici i suvlasnici koji će u konačnici odlučiti”, rekao je Đuzel.

poslovni-global.ba

Odgovori