Za nabavu vozila za prijevoz djece s teškoćama u razvoju 110.000 KM

BiH vijesti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije sufinancirat će nabavu vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u iznosu od 110.000 KM, za potrebe Edukacijsko-rehabilitacijskog centra sv. Josip Radnik u Čitluku.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije dr. Milenko Bevanda, ministar prometa i veza HNŽ-a Ivo Bevanda i zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ-a Tomislav Martinović posjetili su Edukacijsko-rehabilitacijski centar sv. Josipa Radnika u Čitluku. Predstavnici županijske izvršne i zakonodavne vlasti tom su prigodom ravnateljicu Centra Mateu Brekalo izvijestili kako je Vlada osigurala 110.000 KM proračunskih sredstava za sufinanciranje nabave vozila za prijevoz djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Zahvalivši Vladi HNŽ-a na kontinuiranoj potpori njihovu radu, ravnateljica je županijske dužnosnike upoznala s aktualnom situacijom i aktivnostima ustanove.

– Ponosni smo na činjenicu da su u prvih mjesec dana rada Vlade u aktualnomu sazivu osigurana sredstva za sufinanciranje nabave ovoga vozila. Tu smo stavku ugradili u Prijedlog proračuna koji je podržan na županijskoj skupštini. Ostatak potrebnih sredstava osigurali su Općinsko poglavarstvo Čitluka i skupina čitlučkih gospodarstvenika – kazao je ministar Ivo Bevanda, podsjetivši kako je financiranje ustanove sv. Josipa Radnika osigurano kroz proračune HNŽ-a i Općine Čitluk i kako će tako biti i u budućnosti.

Tomislav Martinović i dr. Milenko Bevanda također su se osvrnuli na osiguravanje financijskih sredstva za nesmetan rad ovoga edukacijsko-rehabilitacijskog centra, istaknuvši kako je lani uvršten u Proračun i kako se za tu i slične ustanove kontinuirano nastoje osigurati dodatna sredstva u skladu s prioritetima. Upravo su na tomu tragu osigurana i sredstva za sufinanciranje nabave ovoga posebnog vozila.

Postojeće je vozilo Centra nabavljeno prije petnaest godina i kupnja novoga postavljena je kao prioritet, napose jer je upravo preko te ustanove osiguran prijevoz djece s poteškoćama u razvoju s područja Općine Čitluk do Osnovne škole za djecu s posebnim potrebama u Mostaru, jednako kao i prijevoz djece iz Udruge Susret do njihovih domova.

poslovni-global.ba

Odgovori